Beton dokulu efekt sıva

Beton dokulu efekt sıva ve boya
Yatak odalarından oturma odalarına, mutfaklardan bahçelere kadar bir çok alanda kullanıma imkan veren beton dokulu boya ufak dokunuşlarla da oldukça dekoratif alanların oluşturulmasına yardımcı oluyor. Bu ve bundan daha fazla alanlarda uygulanabilen beton dokulu boya rahatlıkla kullanım imkanı veriyor.


Çeşitli fikirlerle değişik tasarımlar elde edilmesi son derece mümkün oluyor. Günümüzün modern mimarisi için önemli bir yere sahip olan bu boya çeşidi mimaride alternatifler oluşturuyor.
Boya profesyonel bir şekilde imal edilmekte olup profesyoneller tarafından uygulandığında da mekanlara loft bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca orjinalliğinden de hiçbir şey kaybetmiyor. Beton dokulu boyanın diğer hemen hemen tüm boyalara göre sağlıklı olması yaşam alanlarının standartının yükselmesini sağlıyor.


Beton Boya Özellikleri
Akrilik emülsiyon esaslı astara sahip olan beton efektli boya kolon ve tavanlarda uygulandığında alçı ve çimentodan önce duvarlara uygulanan bir yapıdır. Beton efektli boya hem görünümü itibari ile estetik tasarımların oluşturulmasını sağlar hem de çimento ve alçı esaslı sıva harçlarının brüt beton yüzeylere yapışma olanağını artırır. Boya çimento ve alçılarda oluşabilecek hızla su kaybı yaşanmasına önlem alır.


Su bazlı bir boya çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Beton görünümlü boya dışarıdan içeriye su almaması ve içeriden dışarıya da nemin çıkartılmasında oldukça etkili bir boya çeşididir. İnsan sağlığı açısından son derece kaliteli bir boyadır. Bir çok alanda kullanılıyor olması ve boya uygulamasına çeşitlilik kazandırılması beton dokulu boyanın artılarından bir diğer özelliğidir.


Beton Boya Nasıl Yapılır
Bazı tadilat alanlarında beton boya nasıl yapılır konusuna dair dikkat çekiliyor. Beton efektli boyanın uygulanmasından önce bazı ön hazırlıkların yapılması esas alınıyor. Öncelikli boyanın yüzeye uygulanmasından önce aderansını zayıflatma riski bulunan her türlü maddeyi duvar yüzeyinden uzaklaştırmak gerekiyor.
Aksi halde boyanın tutması bir hayli zor olabiliyor. Boyanın uygulanacağı yüzeylerde gres, yağ, parafin ve pas gibi partiküller bulunuyorsa öncelikle bu partiküllerin iyi bir şekilde yüzeyden uzaklaştırılması gerekiyor. Bunun yanı sıra duvar yüzeylerinde gevşek parçaların olmamasına da önem verilmelidir. Beton efektli boyanın inceltilmesi su ile yapılmakta olup istenildiğinde su kullanılarak boyanın inceltilmesi sağlanabilir.
% 30 ila % 50 oranında su kullanılır. Boyaya su karıştırdıktan sonra homojen bir karışım elde etmek için 3 veya 5 dakika boyunca karışımın iyice karıştırılarak topaksı maddelerin ezilmesi gerekir. Dış cephe ruloları kullanılarak önceden hazırlanan yüzeylere tek kat olacak şekilde uygulanır.
Beton Görünümlü Dekoratif Boya
Son yıllarda yükselen bir trend gösteren beton görünümlü dekoratif boya uygulamaları mekanlara doğal beton görüntüsü kazandırıyor. Son yıllarda sade ve doğal görünen minimalist tarzlar her alanda daha çok benimsenir oldu. Bu nedenle de beton görünümlü boya sağladığı sadelikten dolayı daha çok tercih edilmeye başladı.
Bu boya çeşidi ile duvarlar kısa zamanda ve en az masrafla doğal bir görünüme kavuşturuluyor. Popüler olan boya her geçen gün insanların artan beğenilerini karşılaması ile biliniyor. Öyle ki bir zamanlar çok ilgi gören ahşap ve taş cepheleri rafa kaldırmış durumdadır. İlk ortaya çıktığında insanlarda ön yargı yaratan boya şimdilerde bu ön yargıların hiçbirini taşımıyor.
Piyasaya sürüldüğünde boyanın uygulandığı alanlarda soğuk bir atmosferin oluşacağı şeklinde düşünceler hakimdi. Ancak uygulama alanlarının artması ve boya ile uygulama alanlarına farklı tasarımların kazandırılması beton dokulu boyayı son derece değerli kılıyor. Doğallık, sadelik ve zarifliği bir arada barındıran boya tüm yaşam alanlarında rahatlıkla kullanılıyor.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.